Care sunt cele mai performante pompe de caldura ?

- Pompele de caldura apa-apa sunt cele mai performante pentru ca apa din sol are o temperatura constanta si prin urmare si performantele pompelor de caldura vor fi maxime tot timpul
- Pompele de caldura sol-apa sunt varianta de mijloc adica pot avea performante foarte apropiate de pompele de caldura apa-apa asta daca sondele sau serpentinele din sol sunt corect dimensionate si realizate
- Pompele de caldura aer-apa sunt varianta cu cea mai slaba performanta tinand cont de faptul ca energia este preluata din aer iar temperatura aerului este mult mai scazuta decat temperatura apei din sol (+ 12grade celsius apa sol) in timpul sezonului rece temperatura aerului poate ajunge chiar si sub -10grade celsius in cele mai multe cazuri .

Care este diferenta intre o pompa de caldura model CLASIC sau CONFORT? - Pompele model CONFORT sunt echipate cu compresor marca Copeland si au o garantie de 20 ani pentru compresor precum si o performanta cu 10-15% mai mare decat modelul CLASIC.

De ce sa alegem pompele produse de compania TERMOCASA ?

- Pompele de caldura TERMOCASA inglobeaza tehnologii si materiale inventate si brevetate in Romania de catre ingineri romani .
- Pompele de caldura TERMOCASA apa-apa sunt probabil singurele care nu necesita schimbator intermediar .
- Pompele de caldura TERMOCASA beneficiaza de termene de garantie foarte mari si service ultra rapid datorita fiabilitatii crescute si atentiei fata de client .
- Pompele de caldura TERMOCASA beneficiaza de cele mai performante schimbatoare flexibile ULTRAFLEX de pe piata .
- Pompele de caldura TERMOCASA au performante greu de egalat chiar si de cele mai consacrate marci straine de pompe de caldura (fapt deranjant pentru reprezentantii acestora care incearca discreditarea produselor TERMOCASA fabricate in Romania).

Care este adancimea la care trebuiesc facute forajele pentru apa freatica?

- Forajele pentru apa trebuiesc facute pana la prima panza freatica care poate sa asigure debitul de apa necesar pompei de caldura, panza freatica care poate fi la 2, 4, 6 sau 8 metri adancime in cele mai multe cazuri.
- ATENTIE la firmele care executa foraje pentru ca acestea va vor recomanda forajul sa fie executat la o adancime cat mai mare fara a se justifica aceasta recomandare, singurul rationament fiind profitul lor.

Care este temperatura recomandata al agentului termic din sistemul de incalzire?

- Temperatura agentului termic trebuie sa fie cat mai scazuta, adica 35-45 grade celsius, dar pompele de caldura apa-apa sau sol-apa pot avea performante foarte bune chiar si la temperaturi mai ridicate 50-60grade celsius.

Care sunt cazurile in care avem nevoie de Puffer?

- Pufferul este un bazin de acumulare al agentului termic situat intre pompa de caldura si sistemul de incalzire al imobilului. Acesta are rolul de a preveni pornirile si opririle dese ale pompei de caldura fapt ce poate duce la distrugerea compresorului.
Asadar pufferul trebuie montat in cazul sistemelor de incalzire unde exista automatizare pentru fiecare incapere separat iar in toate celelalte cazuri nu este recomandata utilizarea pufferului pentru ca poate reduce performanta pompei de caldura si implicit cresterea consumului de curent.

Ce trebuie avut in vedere pentru buna functionare a pompelor de caldura?

- Pentru o functionare cat mai corecta a pompelor de caldura trebuiesc evitate pornirile dese , adica perioada de timp dintre doua porniri consecutive trebuie sa fie de minim 2 ore pentru evitarea distrugerii compresorului.

camera tehnica

 

pompa de caldura termocasa pompa de caldura termocasa pompa de caldura termocasa